top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

Deze website wordt beheerd door Ecomex. Op deze website , de termen "wij" , "ons" en " onze " verwijzen naar Ecomex. Door het bezoeken van onze site en / of iets van ons aan te schaffen, verklaart U zich akkoord met onze "Algemene Voorwaarden" en stemt U in aan volgende bepalingen en voorwaarden gebonden te zijn ( "Algemene voorwaarden") , met inbegrip van de aanvullende voorwaarden en het beleid hierin en / of de beschikking waarnaar wordt verwezen door een hyperlink . Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van de site , met inbegrip van maar niet beperkt tot gebruikers die browsers , leveranciers, klanten , handelaars en / of medewerkers zijn van de inhoud.

Lees deze Algemene Voorwaarden zorgvuldig door voordat u gebruik maakt van onze website . Door de toegang tot of het gebruik van enig onderdeel van de site, gaat u akkoord met deze Algemene Voorwaarden gebonden te zijn. Indien u niet akkoord gaat met alle bepalingen en voorwaarden van deze overeenkomst , dan kunt u geen toegang tot de website of gebruik maken van onze diensten . Indien deze Algemene Voorwaarden worden beschouwd als een aanbod , is de aanvaarding uitdrukkelijk beperkt tot deze Algemene Voorwaarden.

Alle nieuwe functies die worden toegevoegd aan de huidige website zijn eveneens onderhevig aan de Algemene Voorwaarden . U kunt de meest recente versie van de Algemene Voorwaarden op elk gewenst moment op deze pagina bekijken. Wij behouden ons het recht om deze aan te passen, te wijzigen of een deel van deze Algemene Voorwaarden te vervangen door het plaatsen van updates en / of wijzigingen op onze website . Het is uw verantwoordelijkheid om deze pagina regelmatig te controleren op wijzigingen. Uw voortgezet gebruik van of de toegang tot de website naar aanleiding van de bekendmaking van eventuele wijzigingen betekent aanvaarding van deze wijzigingen.

TOEGANG TOT ECOMEX

Wij doen ons best om de toegankelijkheid van onze website te waarborgen en foutloze transmissies te beveiligen. Wegens onderhoud aan de website of andere werkzaamheden, kan uw toegang tot de website tijdelijk worden geblokkeerd. We zullen proberen om de frequentie en de duur van een dergelijke opschorting te beperken.

LICENTIE EN TOEGANG TOT DE WEBSITE

Ecomex verleent u een beperkte licentie voor toegang en persoonlijk gebruik te maken van onze website en het niet te downloaden of te wijzigen, of een gedeelte ervan, tenzij met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Ecomex. Deze licentie omvat niet het volgende:

i. wederverkoop of commercieel gebruik van deze site of de inhoud ervan

ii. het verzamelen of gebruiken van productlijsten, afbeeldingen, beschrijvingen of prijzen.

iii. Het downloaden of kopiëren van accountinformatie ten voordele van een andere handelaar

Deze website of enig deel van deze website mag niet worden gereproduceerd, gedupliceerd, gekopieerd, verkocht, doorverkocht, bezocht of anderszins geëxploiteerd worden voor commerciële doeleinden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Ecomex.

U mag geen frame of framing technieken gebruiken om een handelsmerk, logo, of andere merkgebonden informatie (inclusief afbeeldingen, tekst, pagina-indeling, of vorm) van Ecomex te gebruiken zonder onze uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. U mag geen meta tags of andere "verborgen teksten" gebruiken onze naam of handelsmerken zonder onze uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming. Elk onbevoegd gebruik beëindigt de toestemming of licentie die door Ecomex is verleend.

UW VERPLICHTINGEN

Je moet de Ecomex website niet gebruiken voor de volgende doeleinden:

i. de website beschadigen of op een bepaalde manier aantasten.

ii. frauduleuze doeleinden, of strafbaar en onwettelijke activiteiten

iii. tot ergernis , ongemak of angst veroorzaken.

Wij hebben het recht om diensten te weigeren, accounts te beëindigen of te verwijderen of de inhoud te bewerken als u in strijd gaat met de geldende wetten, algemene voorwaarden, richtlijnen of beleid.

AUTEURSRECHTEN EN DATABANKRECHTEN

Deze website is eigendom van, en wordt onderhouden en geëxploiteerd door Ecomex. De volgende inhoud op de website is eigendom van Ecomex en haar relaties:

i. tekst

ii. grafische vormgeving

iii. logos

iv. iconen

v. afbeeldingen

De inhoud wordt beschermd door Nederlandse en internationale auteurs- en databankenrecht wetten.

GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID

Ecomex en derden bieden geen enkele garantie of waarborg ten aanzien van de nauwkeurigheid, tijdigheid, prestaties, volledigheid of geschiktheid van de informatie en materialen gevonden of aangeboden op deze website voor een bepaald doel. U erkent dat dergelijke informatie en materiaal kunnen onnauwkeurigheden of fouten en we uitdrukkelijk aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden of fouten in de ruimste mate toegestaan door de wet uitgesloten.

Uw gebruik van informatie of materialen op deze website is geheel op eigen risico, waarvoor wij niet aansprakelijk zijn. Ecomex is niet verantwoordelijk voor het waarborgen van uw specifieke behoeften van eisen op basis van onze producten , diensten of informatie beschikbaar via deze website.
 

FOUTEN, ONJUISTHEDEN EN OMISSIES

Af en toe kan er informatie op onze site of in de Dienst staan, die typografische fouten, onjuistheden of weglatingen bevatten, die betrekking kunnen hebben op productbeschrijvingen, prijzen, promoties, aanbiedingen, product verzendkosten, transittijden en de beschikbaarheid. Wij behouden ons het recht voor om eventuele fouten, onjuistheden of omissies te corrigeren, en informatie te wijzigen of te actualiseren of bestellingen te annuleren, indien gegevens op de Dienst of op een verwante website onjuist is, te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving (ook nadat u uw bestelling hebt ingediend).

Wij zijn niet verplicht om te vernieuwen, te wijzigen of informatie te verduidelijken in de Dienst of op een verwante website, waaronder, zonder beperking, prijsinformatie, behalve zoals vereist door de wet. Geen gespecificeerde bijgewerkte of vernieuwingsdatum moet worden toegepast in de Dienst of op een verwante website om aan te geven dat alle informatie in de Dienst of op een verwante website is gewijzigd of bijgewerkt.

VERZENDING

We kunnen vrijwel al onze bestelling naar elke bestemming in de wereld laten versturen. Alle bestellingen worden verzonden binnen 1 tot 3 dagen. De verzendkosten zijn gebaseerd op de grootte / gewicht van de gekochte artikelen en bestemming. Als u speciale wensen heeft met betrekking tot de verzending van uw bestelling, laat het ons weten door een email te sturen naar info@ecomex.nl

NEDERLAND

Alle bestellingen in Nederland worden geleverd door PostNL. De juiste verzendmethode incl. de verzendkosten worden automatisch voor u berekend bij het afrekenen.

• Alle bestellingen in Nederland worden gratis verzonden

 

INTERNATIONAAL

Internationale bestellingen worden afhankelijk van de bestemming, gewicht en hoeveelheid verzonden met PostNL. Bestellingen buiten Nederland worden verstuurd binnen 3 tot 8 werkdagen, afhankelijk van de douane verwerking. De juiste verzendmethode en kosten worden automatisch berekend bij het afrekenen van uw bestelling. Bestemmingen die niet worden weergegeven in de webshop worden afzonderlijk afgehandeld via e-mail. 

 

TRACKING NUMMER

Bij postverzendingen bieden wij geen track&trace nummer aan. Bij pakketverzending krijgt u per e-mail een track&trace nummer nadat u bestelling is verzonden. Het kan tot 24 uur duren voordat de informatie over uw pakket is verwerkt.

DOUANE

Bij bestellingen buiten de Europese Unie, is er kans op eventuele extra kosten zoals invoerrechten en/of belastingen. Dit betekent dat de koper verantwoordelijk is voor alle bijkomende kosten. Neem van tevoren contact op met de plaatselijke douanekantoor voor meer informatie of als alternatief kunt u gebruik maken van de invoerrechten calculator op: http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/

UITZONDERINGEN

B2B (Business-to-Business) klanten komen niet in aanmerking voor coupons, kortingen, acties of gratis verzending.

 

RETOURNEREN

HERROEPINGSRECHT

1) Bij de aankoop van producten heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door u of een vooraf door u aangewezen vertegenwoordiger. De producten moeten ongebruikt zijn en in hun originele staat en verpakking.

2) Wanneer u gebruik wenst te maken van u herroepingsrecht, dan bent u verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan ons. Het kenbaar maken dient u te doen middels het modelformulier. Nadat wij het kenbaar hebben gemaakt van uw herroepingsrecht dient u het product binnen 14 dagen retour te sturen. U zult vervolgens een bewijs ontvangen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd.

3) U zult dan het volledige aankoopbedrag incl. verzendkosten teruggestort krijgen binnen 14 dagen na herroeping. Houdt u er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor het betalen van de retour zending (tenzij u een verkeerd of defect artikel hebt ontvangen). Ecomex kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verloren goederen in transit en we raden het gebruik van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

4) Indien u na afloop van de in lid 1, 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van u herroepingsrecht resp. het product niet aan ons heeft teruggezonden, is de koop een feit. 

 

BESTELLING ANNULERING

Bestellingen kunnen worden geannuleerd voordat ze verzonden zijn. Indien u de producten na ontvangst toch wilt annuleren, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op. De artikelen moeten ongebruikt en in hun originele staat zijn. De volledige aankoopbedrag zal worden overgemaakt naar uw rekening na ontvangst en inspectie van de geretourneerde producten. Ecomex is niet verantwoordelijk voor verloren goederen in transit. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

VERKEERDE PRODUCTEN

Indien wij u een verkeerde product hebben verzonden, kunt u binnen 28 dagen contact met ons opnemen. Het verkeerde artikel kunt vervolgens kosteloos retourneren en heeft u de keuze om het te vervangen met de juiste artikel(en) of u aankoopbedrag terug gestort krijgen. Totdat de producten geretourneerd zijn, bent u verantwoordelijk voor de bewaring en het nemen van redelijke zorg van de producten. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor geretourneerde pakketten die tijdens het transport worden beschadigd, deze producten worden ook niet geaccepteerd. Het is uw verantwoordelijkheid om de producten goed te verpakken om schade te voorkomen. Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om producten te retourneren uit het buitenland, dat de verzendkosten op eigen rekening is.

BESCHADIGDE ARTIKELEN

Je hebt het recht om defecte / beschadigde artikelen binnen 14 dagen te retourneren. De artikelen moeten ongebruikt en in hun originele verpakking geretourneerd worden. Wij zullen dan na ontvangst van de producten de gelegenheid bieden om u product(en) te vervangen of uw volledige aankoopbedrag terug te storten. Ecomex is niet verantwoordelijk voor verloren goederen in transit. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

BESCHIKBAARHEID

Onze productaanbiedingen en prijzen zijn geldig zolang ze op onze website vermeld staan, zolang de voorraad strekt. Informatie over de beschikbaarheid van onze producten worden weergegeven op de informatiepagina van het desbetreffende product. Mocht een product niet voorradig blijken te zijn nadat u uw bestelling geplaatst heeft, dan stelt Ecomex, de koper hiervan zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte. Indien wij niet in staat zijn om, het door koper bestelde artikelen, binnen 30 dagen na opgave te leveren, is de koper gerechtigd de geplaatste bestelling geheel of gedeeltelijk te annuleren. In voorkomende gevallen zullen wij, de door koper vooruitbetaalde bedragen, te crediteren onder aftrek van een eventuele gedane deel levering en de gemaakte verzendkosten hiervoor, dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na het ontbinden van de overeenkomst.

BTW

Al onze prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW excl. verzendkosten met uitzonderingen voor bestellingen uit de EU en buiten de EU. Als u een bestelling naar een adres Buiten de EU wilt verzenden, dan zal de BTW in mindering gebracht worden bij het afreken. Het BTW nummer van Ecomex is: NL003697582B13

DOUANE

Bij bestellingen buiten de Europese Unie, is er kans op eventuele extra kosten zoals invoerrechten en/of belastingen. Dit betekent dat de koper verantwoordelijk is voor alle bijkomende kosten. Neem van tevoren contact op met de plaatselijke douanekantoor voor meer informatie of als alternatief kunt u gebruik maken van de invoerrechten calculator op: http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/.

 

UPDATES

We behouden ons het recht voor om naar eigen goeddunken een deel van deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of vervangen door het plaatsen van updates en wijzigingen op onze website . Het is uw verantwoordelijkheid om onze website regelmatig te controleren op veranderingen . Uw voortgezet gebruik van of toegang tot onze website of de dienst naar aanleiding van de bekendmaking van eventuele wijzigingen in deze Algemene Voorwaarden betekent acceptatie van deze wijzigingen.

 

KLACHTENREGELING

  1. De ondernemer beschikt over een voldoende bekend gemaakte klachtenprocedure en behandelt de klacht overeenkomstig deze klachtenprocedure.

  2. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen 7 dagen volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de consument de gebreken heeft geconstateerd.

  3. Bij de ondernemer ingediende klachten worden binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, wordt door de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen geantwoord met een bericht van ontvangst en een indicatie wanneer de consument een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.

  4. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost ontstaat een geschil dat vatbaar is voor de geschillenregeling.

  5. Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot de ondernemer. Bij klachten die niet in onderling overleg opgelost kunnen worden dient de consument zich te wenden tot Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal gratis bemiddelen. Mocht er dan nog niet tot een oplossing gekomen worden, heeft de consument de mogelijkheid om zijn klacht door Stichting GeschilOnline (www.geschilonline.com) te laten behandelen, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaalt dienen te worden aan de betreffende commissie. Tevens is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).

  6. Een klacht schort de verplichtingen van de ondernemer niet op, tenzij de ondernemer schriftelijk anders aangeeft.

  7. Indien een klacht gegrond wordt bevonden door de ondernemer, zal de ondernemer naar haar keuze of de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren.

GESCHILLEN

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

Het Weens Koopverdrag is niet van toepassing.

AANVULLENDE OF AFWIJKENDE BEPALINGEN

Aanvullende dan wel van deze algemene voorwaarden afwijkende bepalingen mogen niet ten nadele van de consument zijn en dienen schriftelijk te worden vastgelegd dan wel op zodanige wijze dat deze door de consument op een toegankelijke manier kunnen worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager.

bottom of page