top of page

Verzending & Retourbeleid

We kunnen vrijwel al onze bestelling naar elke bestemming in de wereld laten versturen. Alle bestellingen worden verzonden binnen 1 tot 3 dagen. De verzendkosten zijn gebaseerd op de grootte / gewicht van de gekochte artikelen en bestemming. Als u speciale wensen heeft met betrekking tot de verzending van uw bestelling, laat het ons weten door een email te sturen naar info@ecomex.nl

NEDERLAND

Alle bestellingen in Nederland worden geleverd door PostNL. De juiste verzendmethode incl. de verzendkosten worden automatisch voor u berekend bij het afrekenen.

• Alle bestellingen in Nederland worden gratis verzonden

 

INTERNATIONAAL

Internationale bestellingen worden afhankelijk van de bestemming, gewicht en hoeveelheid verzonden met PostNL. Bestellingen buiten Nederland worden verstuurd binnen 3 tot 8 werkdagen, afhankelijk van de douane verwerking. De juiste verzendmethode en kosten worden automatisch berekend bij het afrekenen van uw bestelling. Bestemmingen die niet worden weergegeven in de webshop worden afzonderlijk afgehandeld via e-mail. 

 

TRACKING NUMMER

Bij postverzendingen bieden wij geen track&trace nummer aan. Bij pakketverzending krijgt u per e-mail een track&trace nummer nadat u bestelling is verzonden. Het kan tot 24 uur duren voordat de informatie over uw pakket is verwerkt.

DOUANE

Bij bestellingen buiten de Europese Unie, is er kans op eventuele extra kosten zoals invoerrechten en/of belastingen. Dit betekent dat de koper verantwoordelijk is voor alle bijkomende kosten. Neem van tevoren contact op met de plaatselijke douanekantoor voor meer informatie of als alternatief kunt u gebruik maken van de invoerrechten calculator op: http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/

UITZONDERINGEN

B2B (Business-to-Business) klanten komen niet in aanmerking voor coupons, kortingen, acties of gratis verzending.

 

RETOURNEREN

HERROEPINGSRECHT

1) Bij de aankoop van producten heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door u of een vooraf door u aangewezen vertegenwoordiger. De producten moeten ongebruikt zijn en in hun originele staat en verpakking.

2) Wanneer u gebruik wenst te maken van u herroepingsrecht, dan bent u verplicht dit binnen 14 dagen, na ontvangst van het product, kenbaar te maken aan ons. Het kenbaar maken dient u te doen middels het modelformulier. Nadat wij het kenbaar hebben gemaakt van uw herroepingsrecht dient u het product binnen 14 dagen retour te sturen. U zult vervolgens een bewijs ontvangen dat de geleverde zaken tijdig zijn teruggestuurd.

3) U zult dan het volledige aankoopbedrag teruggestort krijgen binnen 14 dagen na herroeping. Houdt u er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor het betalen van de retour zending (tenzij u een verkeerd of defect artikel hebt ontvangen). Ecomex kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verloren goederen in transit en we raden het gebruik van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

4) Indien u na afloop van de in lid 1, 2 en 3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van u herroepingsrecht resp. het product niet aan ons heeft teruggezonden, is de koop een feit. 

 

BESTELLING ANNULERING

Bestellingen kunnen worden geannuleerd voordat ze verzonden zijn. Indien u de producten na ontvangst toch wilt annuleren, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op. De artikelen moeten ongebruikt en in hun originele staat zijn. De volledige aankoopbedrag zal worden overgemaakt naar uw rekening na ontvangst en inspectie van de geretourneerde producten. Ecomex is niet verantwoordelijk voor verloren goederen in transit. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

VERKEERDE PRODUCTEN

Indien wij u een verkeerde product hebben verzonden, kunt u binnen 28 dagen contact met ons opnemen. Het verkeerde artikel kunt vervolgens kosteloos retourneren en heeft u de keuze om het te vervangen met de juiste artikel(en) of u aankoopbedrag terug gestort krijgen. Totdat de producten geretourneerd zijn, bent u verantwoordelijk voor de bewaring en het nemen van redelijke zorg van de producten. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor geretourneerde pakketten die tijdens het transport worden beschadigd, deze producten worden ook niet geaccepteerd. Het is uw verantwoordelijkheid om de producten goed te verpakken om schade te voorkomen. Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om producten te retourneren uit het buitenland, dat de verzendkosten op eigen rekening is.

BESCHADIGDE ARTIKELEN

Je hebt het recht om defecte / beschadigde artikelen binnen 14 dagen te retourneren. De artikelen moeten ongebruikt en in hun originele verpakking geretourneerd worden. Wij zullen dan na ontvangst van de producten de gelegenheid bieden om u product(en) te vervangen of uw volledige aankoopbedrag terug te storten. Ecomex is niet verantwoordelijk voor verloren goederen in transit. Daarom raden wij u aan om gebruik te maken van aangetekende verzending voor het retourneren van producten.

BESCHIKBAARHEID

Onze productaanbiedingen en prijzen zijn geldig zolang ze op onze website vermeld staan, zolang de voorraad strekt. Informatie over de beschikbaarheid van onze producten worden weergegeven op de informatiepagina van het desbetreffende product. Mocht een product niet voorradig blijken te zijn nadat u uw bestelling geplaatst heeft, dan stelt Ecomex, de koper hiervan zo snel mogelijk per e-mail op de hoogte. Indien wij niet in staat zijn om, het door koper bestelde artikelen, binnen 30 dagen na opgave te leveren, is de koper gerechtigd de geplaatste bestelling geheel of gedeeltelijk te annuleren. In voorkomende gevallen zullen wij, de door koper vooruitbetaalde bedragen, te crediteren onder aftrek van een eventuele gedane deel levering en de gemaakte verzendkosten hiervoor, dit zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na het ontbinden van de overeenkomst.

BTW

Al onze prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW excl. verzendkosten met uitzonderingen voor bestellingen uit de EU en buiten de EU. Als u een bestelling naar een adres Buiten de EU wilt verzenden, dan zal de BTW in mindering gebracht worden bij het afreken. Het BTW nummer van Ecomex is: NL003697582B13

DOUANE

Bij bestellingen buiten de Europese Unie, is er kans op eventuele extra kosten zoals invoerrechten en/of belastingen. Dit betekent dat de koper verantwoordelijk is voor alle bijkomende kosten. Neem van tevoren contact op met de plaatselijke douanekantoor voor meer informatie of als alternatief kunt u gebruik maken van de invoerrechten calculator op: http://www.dutycalculator.com/new-import-duty-and-tax-calculation/.

bottom of page